Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Pórul jártunk a Websupport Magyarország Kft-vel

Egyszerre megdöbbentő és teljesen szürreális eljárásban volt részünk a Websupport Magyarország Kft. két alkalmazottjával, amelyet azóta sem sikerült orvosolnunk, s a mai napig nem tudok rájönni a tényleges kiváltó okra.

19 és fél évvel ezelőtt lettünk a Magyar Hosting előfizetője – több érdekeltségemben, vállalkozóként, az általam vezetett civil szervezetekkel, partnereinkkel. Kb. 50 db domainnel, több prémium tárhely előfizetéssel kicsit több mint 1 millió Forint értékű éves megrendelésünk volt. Meg voltunk elégedve a technikai szolgáltatással, viszont az ügyfélszolgálat minősége gyengülő tendenciát mutatott az alkalmazottak arrogáns magatartása miatt.

 A hidegzuhany 2023. június 2-án történt, amikor az egyik tárhelyünket felfüggesztették tárhely túllépés miatt. Ez a tárhely az általam vezetett Magyar Lupus Egyesületé volt, amelyet még 2013. december 15-én fizettünk elő, a tárhely mérete 30GB-os volt. Ezen a tárhelyen nagyon fontos videó fájlokat tároltunk, ezeket az orvosi előadás videókat a Magyar Lupus Egyesület elmúlt harminc éve alatt rögzítettük betegfórumainkon. Gáspár Dezső, a cég alkalmazottja e-mailben tájékoztatott arról, hogy a tárhelyet felfüggeszti, mert az nem 30GB-os, hanem 10GB-os, így tárhely túllépés történt. Ebben az időpontban én pont Milánóban voltam az EULAR kongresszuson, nem nagyon tudtam mit tenni, a Magyar Hosting egyoldalú döntésével 94 mp4 videó fájlt vált elérhetetlenné.

Amikor hazaértem Magyarországra, felvettem a kapcsolatot a céggel, elmondtam nekik, hogy törvénysértő az, amit csináltak, mert ennél a tárhelynél nem történt adat túllépés, ezt 30GB-osként rendeltük, még 2013-ban. Elmondtam nekik azt is, hogy a tárhelyeik esetében szándékosan sem tudom átlépni a limitet, mert a rendszer nem engedi. Azonnal felvilágosítottak, hogy nézzem meg a weboldalukat, hogy ez a tárhely 10GB-os. Meg is néztem azonnal, s le is esett az állam, mert valóban 10GB-os tárhelyként lett feltüntetve. Gyanúm szerint a Magyar Hosting – Websupport Magyarország fúzióját követően „csak úgy” egyoldalúan átjavították a honlapon a tárhely méretét 30GB-ról 10GB-ra, az éves ár maradt, de az ügyfeleket nem tájékoztatták erről.

Én mindent megtettem azért, hogy megnyugtatóan orvosolni lehessen a helyzetet, felvettem a kapcsolatot Bóna Endrével, az ügyfélszolgálat vezetőjével. Bóna Endre és Gáspár Dezső botrányos magatartást tanúsított a levelezések folytán, én úgy gondolom, hogy ők ügyfélszolgálati és informatikai tapasztalat nélkül „egyengetik” a céget. Végül úgy döntöttem, hogy az összes szolgáltatást elhozom a kérdéses cégtől.

Felvettem a kapcsolatot fogyasztóvédelmi szakértőkkel – egyértelmű, hogy a cég törvénysértést követett el. Én ezt megírtam Bóna Endrének, s kértem, hogy adja ki a Websupport Magyarország Kft. két svéd ügyvezetőjének Sara Maria Laurell és Daniel Erik Johansson e-mailes elérhetőségét. Ugyanis azt gondoltam, hogy nem lenne részemről korrekt, ha úgy indítanák fogyasztóvédelmi eljárást, hogy a cég ügyvezetői erről nem is tudnak. Bóna Endre megtagadta az elérhetőség kiadását, és azt is, hogy őket ők tájékoztassák a fennálló vitáról. Más lehetőségem nem maradt, csak az, hogy postai ajánlott levélben vegyem fel velük a kapcsolatot. A leveleket elküldtem, a feladásért 5830 Ft-ot fizettem a postahivatalban. Egyelőre várom válaszukat, ennek függvényében fogok dönteni a jogi eljárás kezdeményezéséről.

Tőlem a mai napig nem kért bocsánatot senki a cégtől. Hatalmas terhet rótt rám, hogy az egyik napról a másikra 20 weboldal átköltöztetését kellett megoldanom egy másik cég tárhelyére. Nagyfokú keserűséget érzek, hogy 19 és fél év partneri kapcsolat után ilyen megalázó módon járt el velem a cég. A legtöbb szolgáltatásunk az év végéig ki volt fizetve, de igazán nagy árat azzal „fizettem”, hogy az egyik napról a másikra kellett megbirkóznom a domainek, tárhelyek, a weboldalak, e-mail címek, stb. migrálásával. Hiszem azt, hogy ez az egész csak az alkalmazottak „tökéletlenkedése” volt, s ez az üzleti magatartás nem lehet egyenlő a Websupport Magyarország Kft-vel.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató