Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Elhunyt Yvonne Norton, a Lupus Europe korábbi elnöke

A múlt héten egy szomorú hírt kaptunk, Yvonne Norton, a Lupus Europe előző elnökasszonya március elsején váratlanul elhunyt.

Yvonne több évtizede élt SLE betegséggel. 2010-ben rendezte meg a Magyar Lupus Egyesület Budapesten a Lupus Europe éves konvencióját, ahol ő is jelen volt. Kedvelte a magyar csoportot, mindig mosolyogva fogadott bennünket, s elismerően beszélt rólunk. Nagyon szerette hűséges társát, Peter-t, büszke volt gyermekeire és unokáira.

Yvonne Norton az egyesült királyságbeli lupusz csoport (Lupus UK) alapító tagja volt, 1990-től 2021-ig az alelnöki posztot töltötte be. Önkéntes munkájának elismeréséért több kitüntetésben részesült, és tiszteletbeli tag volt több szervezetben. 2007-ben Erzsébet királynőtől vett át kitüntetést, s találkozott Lady Diana hercegnővel is.

Yvonne vezette a West Midlands Lupus csoportot, 2002-től 2008-ig pedig a Lupus Europe elnöke volt. Kurátora volt a „Lupus: Diagnosis & Treatment” című 220 oldalas könyvnek, amelyet 2000 óta ingyenesen megkaptak az egészségügyben dolgozók és orvostanhallhatók az Egyesület Királyságban. Az SLE-vel élők nagyon sokat köszönhetnek neki.

Személyesen régen találkoztam vele, a Facebook-on tartottuk a kapcsolatot, figyelte a Magyar Lupus Egyesület posztjait, s mindig kedves hozzászólást kaptunk tőle. Megrendített a halála.

A Magyar Lupus Egyesület őszinte részvétét fejezi ki családjának.

Yvonne, nagyon fogsz nekünk hiányozni. Nyugodj békében!

Purgel Zoltán, a Magyar Lupus Egyesület ügyvezetője

(A kiemelt fotó Budapesten készült 2010 szeptemberében.)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató